Gree sau Midea - care e cel mai bun aparat de aer conditionat

Vine vara! Vin caldurile alea sufocante care nu ne lasa sa stam nici in casa, dar nici afara! Vine acel val de caldura insuportabil, care poate fi invins cu o singura solutie: aparatul de aer conditionat! Da, aerul conditionat e singura solutie pentru a face fata verilor tot mai calduroase, caniculei care efectiv te topeste, oriunde ai fi! Si este o solutie excelenta, este cea mai buna solutie, caci ventilatoarele simple nu fac decat sa circule aerul cald dintr-o parte in alta. Si sa creeze doar o mica senzatie de racoare, atunci cand ventilatorul bate inspre noi. In rest, ventilatorul nu se compara cu aparatul de aer conditionat! Nu exista comparatie, nici ca eficienta, calitate, consum, nimic!

Multe marci de aer conditionat

Bun, odata ce am vazut ca aparatul de aer conditionat e singura solutie, vine o intrebare capitala: ce aparat de aer conditionat alegem, ce aparat ne instalam in casa. Bineinteles, sunt zeci, daca nu sute de marci de aparate de aer conditionat, atat de la firme mari, cunoscute, branduri internationale, cat si de la producatori mai mici, mai putin cunoscuti. Iar primul pas este sa fim tentati sa alegem o firma cunoscuta, LG sau Bosch, de exemplu, sau alte companii mari de electronice si electrocasnice. Da, aceasta este o garantie a calitatii, dar nu si in acest caz.

De ce? Pentru ca exista producatori mult mai buni, mult mai cunoscuti, decat brandurile internationale de electronice. Ce inseamna mai buni? Simplu: ca produc aparate de o calitate superioara, mult mai ridicata decat oricine altcineva de pe piata. Practic, nu au concurenta! Si atunci apare o intrebare: cine produce cele mai bune aparate de aer condtionat, ce companie? Care sunt cele mai bune aparate de aer condtionat de uz casnic?

Caci ne referim aici doar la aparatele necesare pentru gospodarii, pentru apartamente, case, nu la cele pentru utilizare industriala, restaurante, depozite, magazine, fabrici etc. Si inca un lucru: ne referim la aparatele cu 12.000 de BTU, cele mai cerute pe piata, pe care si le instaleaza cei mai multi oameni, suficiente pentru un apartament de doua camera (evident, depinde si de configuratia apartamentului).

Gree sau Midea

E un lucru recunoscut de toata piata, inclusiv de revistele de specialitate din domeniu, ca doua nume cantaresc cel mai greu pe aceasta piata. Astfel, potrivit revistei ACHR News, una dintre cele mai mari reviste de climatizare din lume, Gree si Midea sunt cele mai bune, mai eficiente aparate de aer condionat. (Vezi: https://www.achrnews.com/publications/3/editions/2263 ). ACHR analizeaza toate tipurile de  echipamente de aer conditionat, pompe de caldura, frigidere, congelatoare, cuptoare cu microunde, toate aparatele care folosesc tehnologia inverter, toate tehnologiile si tehnicile moderne de productie.

Daca punem fata in fata aparatul Gree Pulsar si Midea Xtreme Eco 2022 si 2023, ambele au aproximativ aceleasi calitati, la o prima privire. Totusi, daca facem o analiza mai amanuntita, vom vedea ca Midea este superior la unele capitole, Gree la altele, dar, pe ansamblu, Midea este mai bun. Da, Midea Xtreme Eco 12,000 BTU este cel mai bun aparat de aer conditionat care exista la ora actual ape piata, pentru uz casnic. Ambele vin, de cele mai multe ori, cu kit de instalare inclus, cu Wifi inclus, au functionalitate silentioasa, consum de energie redus etc. Aici ambele sunt egale, ca sa zicem asa.

Rece in casa vara, cald in casa iarna

In schimb, la un alt capitol important, Midea isi arata clasa. Daca Gree Pulsar reuseste sa functioneze si face fata la o temperatura de la -15 grade, pana la 50 grade Celsius, Midea este cu mult deasupra. Are o capacitate de incalzire/racire de la temperaturi si mai accentuate, de la -32 de grade, pana la 67 grade Celsius. Ce inseamna aceste lucruri care pot fi mai greu de descifrat pentru noi, consumatorii clasici. Inseamna urmatorul lucru: ca Midea reuseste sa functioneze si sa infuzeze caldura chiar si atunci cand temperature ajunge la -32 de grade, respectiv, face racoare si cand temperaturile ajung la valori insuportabile, cum ar fi + 67 de grade Celsius. Pe cand Gree are o arie mult mai redusa: de la – 15 grade, pana la + 50 grade Celsius.

Midea e cel mai bun aparat de aer conditionat

Midea e cel mai bun aparat de aer conditionat

O sa spunem ca acest lucru nu e asa important pentru noi, ca nu am ajuns inca sa luptam cu asemenea temperaturi si sa speram ca nu va fi niciodata cazul. Dar sa nu uitam ca exista zile cand canicula ajunge la 40 sau chiar 50 de grade, cand se topeste efectiv asfaltul. Ok, vorbim de soare direct, nu in case. Dar cifrele Midea mai spun ceva: aparatul este mult mai rezistent decat Gree Pulsar-ul, mult mai bun, mult mai eficient. Si este doar un singur capitol pe care l-am luat la puricat. Mai sunt si altele!

Dar atunci apare o intrebare: de ce cei mai multi oameni tind sa aleaga preponderent Gree si nu Midea? Raspunsul e simplu: e vorba de publicitate! PUBLICITATE! Gree a fost intens promovat in Romania in ultimii ani, a luat fata oricarui alt aparat de acelasi profil. Da, Gree este un excelent aparat de aer condtionat, dar la multe capitole Midea ii ia efectiv fata.

Insa noi, de cele mai multe ori, facem alegeri influentati de publicitate, caci nu cunoastem intotdeauna fiecare aspect. Tocmai de aceea e bine sa mai ascultam si de sfatul celor care sunt cu adevarat specialisti si nu doar sfatul celor care vor doar sa vanda un produs. Asadar, haideti sa facem alegeri intelepte, care ne vor ajuta o viata intreaga. In cazul de fata: Midea Xtreme Eco!

Shopping cart

Sign in

No account yet?

Utilizăm cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Prin navigarea pe acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor de către noi.
Magazin
0 Wishlist
0 items Cosul meu
Contul meu